Frösjöstrand-nya hyresrätter

Information om Frösjöstrand läggs ut här så snart det finns något att informera om så håll utkik!

Inflyttat och klart - 160107
Den 15 december gick det stora flyttlasset till nya Frösjöstrand! Det var ca 35 familjer som flyttade in denna dag. Trots detta så gick inflytten väldigt bra tack vare att alla hyresgäster tog hänsyn och visade på stort tålamod. Ett stort tack till er alla!
Så här fint blev huset!P-platser för elbilar - 151027
I bottenplanet på fastigheten Frösjöstrand ligger garaget. Där kommer det att finnas 5 platser med uttag för att ladda sin elbil. Elförbrukningen för detta får man bekosta själv. Vid intresse, kontakta uthyrningen på tfn. 0158-36820.

Egen vattenmätare - 151001
Lägenheterna kommer att vara utrustade med en vattenmätare vilket innebär att man får betala för sin egen vattenförbrukning.

Rökfritt boende - 150805
Som första fastighet i vårt bestånd har Gnestahem tagit ett beslut om att Frösjöstrand ska vara rökfri. Det innebär att man inte får röka inomhus, på balkongen, i allmänna utrymmen eller i direkt anslutning till fastigheten.
Vi märker att fler och fler hyresgäster störs av rökning och efterfrågar ett rökfritt boende, inte bara allergiker och personer som är känsliga för rök. Vi hoppas att de som flyttar in på Frösjöstrand kommer att trivas i den rökfria miljön.

Arbetet fortskrider - 150730
Nu är delar av taket på plats.Söka lägenhet - 150721
Du kan anmäla intresse till hur många lägenheter du vill på Frösjöstrand. Kom bara ighåg att prioriteringen, dvs. ditt 1:a val, 2:a val osv. blir i den ordning du anmäler dig på objektet. Du kan naturligtvis gå in och ändra prioriteringsordningen i efterhand.

Lägenheterna är nu publicerade - 150512
Idag har vi publicerat våra 42 nya lägenheter på området Frösjöstrand. Du hittar dem på vår hemsida under "Ledigt just nu". 
Välkommen till Frösjöstrand, det perfekta läget vid Frösjön!

Nu släpper vi lägenheterna - 150511
Nu är det dags! Under denna vecka kommer vi att publicera alla nya lägenheter på Frösjöstrand. Du kommer då bla kunna se lägenheternas storlek, hyror och lägenhetsritningar. Det finns möjlighet att anmäla sig på flera lägenheter, kom då ihåg att prioriteringen, dvs. ditt 1:a val, 2:a val osv. blir i den ordning du anmäler dig på objektet. Du kan naturligtvis gå in och ändra prioriteringsordningen i efterhand.

Första spadtaget för nya badplatsen - 150428
Nu har man tagit första spadtaget för den nya badplatsen och dess omgivning. Detta arbete beräknas vara klart april 2016. Hade denna dag
turen att få komma upp och ta lite utsiktsbilder från vår nya fastighet.


Ann-Sofie Lifvenhage, Lars Preuschhof SM Entreprenads och Johan Rocklind tar det första spadtaget.


Utsikt mot Frösjön och kommande badplats med bryggor.

Närhet till området Frönäs där förskolan Sjöstugan ligger.  

Här ser man hur terassen byggs upp. Lägenheterna som ligger i anslutning mot denna kommer att ha en egen liten uteplats. Naturligtvis
kommer övriga hyresgäster att kunna nyttja den allmäna delen av terassen.

Fyra våningar upp - 150421
Nu börjar husen på Frösjöstrand ta form. Snart kommer vi att publicera våra lägenheter på hemsidan.Vi jobbar på - 150116
Nu har vi kommit upp en våning:)!Arbetet fortskrider som planerat - 141218
Byggnationen av vår fastighet är i full gång trots den bistra årstiden och snart kommer vi att lägga ut lägenhetsritningarna här på hemsidan.Illustrationsplan - 141110
Här kommer lite info om aktiviteter som planeras vid Frösjöstrand. Området Frösjöstrand är ett samarbete mellan Gnesta kommun, Gnestahem och Peab som alla ansvarar för olika delar av området. Bland annat så kommer Gnestahem och Peab tillsammans att bygga 140 bostäder i området. Kommunens tjänstemän har tagit fram ett förslag på hur parken och badet i området skulle kunna utformas för att göra det mesta möjliga av det. Det handlar om anlägga badstrand, båtbrygga, lekplats, grillplats, utegym, omklädningsrum, dusch och toalett, beachvolleybollplan m.m., se illustrationsplan nedan.
Förslaget är taget i  kultur- och tekniknämnden, dock med reservation för ev. mindre ändringar.Skiss av fastigheten - 141003
Bygget av Frösjöstrand är i full gång. Vi har ännu inte fått de färdiga lägenhetsritningarna men här kan du se en skiss av hur huset kommer att se ut utifrån, dock med reservation för mindre ändringar.


Nu har vi tagit första spadtaget - 140910
Idag kl. 11.00 tog Gnestahem första spadtaget på de 42 lägenheterna. Intresset var stort, ca 100 personer kom för att både se och höra om planerna för bygget och samtidigt få möjlighet att mingla runt och ställa frågor till berörda. 

Uppdelningen av de 42 lägenheterna kommer att bli följande:
1 styck 5:a på 125 m2
8 stycken 4:or på 87,5 m2
19 stycken 3:or på 73-82 m2
9 stycken 2:or på 60-69 m2
5 stycken 1:or på 33 m2

Här ser vi Lars Lind, ordförande i Gnestahems styrelse, Johan Rocklind, kommunstyrelsens ordförande och Marcus Wiklund, VD Byggmästarna AB ta första spadtaget.Intresserad av att bo på Frösjöstrand - 140826
Nu kan du anmäla ditt intresse för att bo på Frösjöstrand. Som anmäld på etappen kommer du att få löpande information via mejl om vad som händer, kom därför ihåg att ange mejladress då du registrerar dig.

I dagsläget kan du inte anmäla dig på en specifik lägenhet utan endast att du är intresserad av att bo på området Frösjöstrand. När alla ritningar är helt klara så kommer vi att publicera lägenheterna.

Kösystemet baseras på hur länge du varit registrerad som sökande hos Gnestahem så registrera dig så snart som möjligt om du inte redan är det.

Pålningsarbetet är nu igång - 140814
Under v. 34 och ca 3 veckor framöver kommer man att påla för de nya bostadshusen vid Frösjöstrand. Det är utfört en riskanalys samt att det sitter vibrationsmätare runt om på närbelägna fastigheter för mätning av vibrationer under pålningsarbetet.

Frågor gällande pålningsarbetet besvaras av Sabina Grennard, Gnestahem AB tel: 0158-368 33Nya hyresrätter planeras
Gnestahem kommer att bygga 42 lägenheter på Frösjöstrand som har ett härligt strandläge och där kommunen även planerar att bygga både park och badplats. Lägenheternas storlek blir 2, 3 och 4:or, några med en underbar utsikt över sjön. Planerat är att de flesta lägenheterna utrustas med balkong eller altan och det kommer även vara möjligt att hyra båtplats för några. Det är ca. 5 min till tågstation, restaurang och butiker.

Hyresrätterna planeras att bli klara till december 2015.   

  • Frösjöstrand

  • För närvarande kan du inte anmäla dig på etappen.